Kaatje Chiers - Musica Rava
17062
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17062,page-child,parent-pageid-17024,cookies-not-set,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,bridge-child,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Kaatje Chiers

Mezzosopraan

Kaatje Chiers studeerde hoorn aan de conservatoria van Antwerpen en Namen, waar ze met grote onderscheiding afstudeerde. Naast haar orkestwerk ontwikkelde Kaatje een grote liefde voor het zingen. Eerst als hobby, naderhand steeds intensiever. Momenteel verdiept ze zich in de zangkunst bij sopraan Cathérine Vandevelde aan het Lemmensinstituut te Leuven.

Kaatje begon haar muzikale studies aan de muziekacademie van Waregem. Ze volgde er piano en hoorn. Vervolgens studeerde ze aan het conservatorium van Antwerpen en aan l’Institut Supérieur de Musique et de Pédagogie te Namen waar ze haar meesterdiploma hoorn behaalde met grote onderscheiding.

Ze werd op jonge leeftijd verscheidene keren laureate bij solistenwedstrijden. In 2002 nam ze deel aan een Europese hoornwedstrijd in Essen en behaalde er een finaleplaats, waar ze het concerto in d-moll van Rosetti met orkest mocht spelen. Ze won een ereprijs en kreeg 3 recitals in Duitsland toegekend. Orkestervaring deed ze op in jeugdorkesten, zoals het FJOV en in het European Union Youth Orchestra. Daarnaast speelde ze als freelance hoorniste bij De Filharmonie van Antwerpen, Brussels Philharmonic, orkest van de Muntschouwburg, orkest van de Vlaamse Opera, L’Orchestre Philharmonique de Liège, e.a. Ze deed veel kamermuziek-ervaring op in ensembles zoals Oxalys, het Ictus ensemble, I Solisti del vento, het Syrinx ensemble, het Spectra ensemble, e.a.

Momenteel geeft Kaatje les klein koper aan de muziekacademies van Poperinge en Oudenaarde.

In 2009 begon Kaatje met een zangopleiding aan de muziekacademie van Roeselare bij sopraan Hilde Coppé. Daarnaast volgde ze ook les/masterclass bij Zeger Vandersteene, Gidon Saks, Françoise Vanhecke en Martine Reyners. Momenteel verdiept ze zich in de zangkunst bij sopraan Cathérine Vandevelde aan het LUCA (Lemmensinstituut) te Leuven. Met pianist Brecht Degryse vormt Kaatje een vast duo. Zij brengen uiteenlopende programma’s van liederen en aria’s in verschillende stijlen. Ze zingt regelmatig mee in verschillende kamermuziek ensembles, als soliste met koor of orkest. Zo werkte ze reeds mee aan producties met Musica Rava, Kunst Veredelt Roeselare, Forlana consort, vzw Coöperarti, Quatuor nostalg!as, e.a. Sinds september 2017 is Kaatje frontzangeres van Ishtar.