Kaatje Chiers - Musica Rava
17062
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17062,page-child,parent-pageid-17024,bridge-core-3.1.9,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.5.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive
Kaatje Chiers

Kaatje Chiers

Mezzosopraan

Kaatje Chiers studeerde zang aan het Lemmensinstituut te Leuven. Ze is als zangeres bij verschillende muzikale projecten betrokken en zingt in de meest uiteenlopende genres. Ze houdt van opera en de liedkunst doorheen de eeuwen, maar ook in het Franse chanson, filmmuziek en wereldmuziek weet ze met haar kleurrijke en warme stem de juiste emotie te treffen.

Kaatje begon haar muzikale studies aan de muziekacademie van Waregem op piano en hoorn. Vervolgens studeerde ze aan het conservatorium van Antwerpen en aan l’Institut Supérieur de Musique et de Pédagogie te Namen waar ze haar meesterdiploma hoorn behaalde met grote onderscheiding.

Ze werd op jonge leeftijd verscheidene keren laureate bij solistenwedstrijden. In 2002 behaalde ze een finaleplaats op de Europese hoornwedstrijd in Essen. Ze mocht het concerto in d-moll van Rosetti met Die Neue Philharmonie Westfalen spelen. Ze won een ereprijs en mocht 3 recitals spelen in Duitsland. Orkestervaring deed ze op in jeugdorkesten, zoals het FJOV en in het European Union Youth Orchestra. Daarnaast speelde ze 10 jaar als freelance hoorniste bij de verschillende Belgische professionele orkesten. Ze deed veel kamermuziek-ervaring op in Belgische ensembles zoals Oxalys, het Ictus ensemble, I Solisti del vento, het Spectra ensemble, e.a.

Ze dirigeerde 10 jaar het Vichtes Jeugdensemble en 3 jaar de Kon. Fanfare Sint-Cecilia te Vichte. Momenteel geeft Kaatje les klein koper aan de muziekacademies van Poperinge en Oudenaarde.

In 2009 begon Kaatje met een zangopleiding aan de muziekacademie van Roeselare bij sopraan Hilde Coppé. Daarnaast volgde ze ook zangles bij Gidon Saks, Martine Reyners, Zeger Vandersteene en Françoise Vanhecke. Aan het LUCA (Lemmensinstituut) te Leuven studeerde ze zang bij sopraan Cathérine Vandevelde. Met pianist Brecht Degryse vormt Kaatje een vast duo. Zij brengen uiteenlopende programma’s van liederen, aria’s, chansons in uiteenlopende stijlen. Ze zingt regelmatig mee in verschillende kamermuziek ensembles, als soliste met koor of orkest. Zo werkte ze reeds mee aan producties met Musica Rava, Kunst Veredelt Roeselare, Forlana consort, vzw Coöperarti, Quatuor nostalg!as, les Croquettes e.a. Sinds september 2017 is Kaatje frontzangeres van Ishtar.