Brecht Degryse - Musica Rava
17084
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17084,page-child,parent-pageid-17024,bridge-core-3.2.0,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Brecht Degryse

Pianist – Accordeonist

Brecht Degryse genoot een opleiding tot klassiek pianist, maar is ook een veelgevraagd accordeonist. Naast zijn klassieke basis zet Brecht graag een stapje naar het lichtere genre. Zijn talent voor improvisatie maakt van hem een veelzijdig muzikant.

Brecht studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven en aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen. In 2003 behaalde hij de meestergraad piano in de klas van Levente Kende en Heidi Hendrickx, alsook de finaliteit muziekschriftuur/analyse bij Wim Henderickx. Tijdens zijn studies aan het conservatorium bekwaamde Brecht zich in de liedbegeleiding bij Jozef De Beenhouwer en Lucienne Van Deyck. Hij volgde diverse masterclasses, o.a. bij Jan Wijn, Håkon Austbø en Rian de Waal. Daarnaast deed hij ook orkestervaring op bij de Jeune Philharmonie. Sinds jonge leeftijd heeft Brecht ook een fascinatie voor het orgel. Om zich in dit instrument te verdiepen, studeerde hij een jaar orgel bij Chris Dubois aan het Lemmensinstituut te Leuven. Hij is drager van de Cecilia Callebert-prijs en behaalde in 2001 de Speciale Prijs voor Klavierbegeleiding op de wedstrijd Axion-Classics. Als leerkracht piano is Brecht verbonden aan Stedelijke Academie voor Podiumkunsten te Roeselare.

Brecht treedt regelmatig op als begeleider, en verleent zijn medewerking aan verschillende kamermuziekformaties, o.a. Ciurlionis Stringquartet (Litouwen), Syrinx Ensemble, Ensemble Vanhal, Trio Ludico, Quatuor Nostalgias. Met mezzosopraan Kaatje Chiers vormt hij een vast duo. In het seizoen 2007-2008 speelde hij mee in de voorstelling “Eentje” van Theater Taptoe, op muziek van B. Buckinx. Als solist met orkest was Brecht meermaals te horen in Rhapsody in Blue van G. Gershwin. Brecht is door Koor en Stem vzw erkend als koorcoach instrumentale begeleiding.

Op accordeon is Brecht een autodidact. Hij is actief met zijn eigen Trio Ravissant, trad op voor het Accordeonfestival te Avelgem, deed een gastoptreden in de tele-novelle ‘Louis-Louise’ op VTM, werd als solist geëngageerd bij diverse orkesten. Samen met acteur Frank Degruyter speelt hij de voorstelling “Van het Westelijk front geen nieuws”.